Brand Bier branding met schuim op de bek

Ik ben geen bierdrinker. Toch werd ik de laatste tijd meerdere malen geconfronteerd met een bierreclame in YouTube. Dus Google weet nog nietalles van me.

Het is commercial van Brand Bier, een puur Nederlands product dat teruggaat tot 1275 (en sinds 1989 onder de Heineken vlag vaart). Brand – what’s in a brand name?

Op YouTube zag ik de korte versie, waar dit type dorstig verlangt naar zijn eerste slok, deze naar binnen giet (in slow motion, natuurlijk, want hoe langer het duurt, hoe beter het smaakt). Dan zucht hij – van verlichting? Genot? – met bolle wangen en zijn mond vol schuim.

Schermafbeelding 2014-12-14 om 18.53.52

Ik mag deze man niet. Hij is morsig in alle opzichten, en ziet er uit als een sufferd. Hij drinkt als een slecht opgevoed kind. Misschien geniet hij van zijn eerste slok, ik niet van de zijne. Eerlijk gezegd vind ik het smerig. En dat kleeft aan het biertje. En aan het Brand brand (ik kon het niet laten).

De langere versie is prettiger. Goed concept, mooi gefilmd, waarbij hij geduldig op zijn biertje wacht, dat hij in de diepvries legt om te koelen (wat geloof ik niet de bedoeling is, smaaktechnisch gesproken). Maar het eindigt toch weer met die beschuimde mond in dat morsige gezicht. Dit brengt voor mij toch echt merkschade toe.

Brand: je hebt me niet bekeerd. Google: ik drink geen bier, dus stop a.j.b. met proberen me over te halen.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *